Ce reacții te încearcă atunci când pierzi un bilet?

Pariurile sportive îți dau adrenalină, o senzație plăcută culminată cu momentul fiecărui joc pe care ai pariat. A pune un bilet la pariuri vine cu un cumul de trăiri: puterea pe care o ai în mâinile tale, de a pronostica și aplica o strategie de pariere cât mai coerentă, suspans, extaz și dezamăgiri în timpul jocurilor și în definitiv, bucuria sau tristețea rezultatului final pe bilet. 

Cum gestionezi rezultatele la pariurile sportive?

În situația mai puțin fericită de a pierde un bilet la pariuri, un jucător bun nu se lamentează, nu caută scuze sau acuze, ci analizează la rece motivele reale care au cauzat pierderea biletului de pariuri sportive. 

Iar dacă se întâmplă să fii un parior care joacă doar pentru distracție, lamentările legate de pierderea unui bilet la pariuri nu-și au locul. 

Bun, și în definitiv, cum reacționezi la pariurile care nu ies?

Ai stat vreodată să te gândești cum te văd ceilalți atunci când ai un bilet de pariuri sportive necâștigător? Modul în care te percep ceilalți este rezultat în urma reacțiilor tale.

Statistic vorbind, au fost semnalate 4 mari tipologii de pariori, după reacțiile lor la pariuri pierzătoare, după cum urmează:

  • Parior realist – este acela care are spirit analitic, care depistează erori și ține cont de ele la jocurile următoare. Acceptă realitatea pierderii și nu au sentimente de vinovăție sau nervozitate.
  • Parior nervos – este jucătorul aflat la pol opus față de cel realist, nesuportând efectul pierderii unui bilet la pariuri. Nervozitatea se manifestă prin impulsivitate și de cele mai multe ori, prin parierea la recuperare cu riscul de a pierde din nou, pentru că pariază fără o strategie, pe oricare eveniment, fără a-l mai trece prin filtrul minții. 
  • Parior supărat – este acela care are pur și simplu o stare proastă în urma rezultatului nemulțumitor și ajunge până în punctul de a nu mai dori să parieze pentru o vreme.
  • Parior ghinionist – este pariorul care se confruntă cu același sentiment de supărare, dar spre deosebire de cel nervos, sau supărat, caută țapi ispășitori în exterior: antrenor, jucător, arbitru, ghinion.

Cum te controlezi dacă pierzi la pariuri sportive?

Atunci când supărarea pierderii unui bilet la pariuri sportive devine incontrolabilă până la spargerea televizorului, stări de irascibilitate cu cei din jur și așa mai departe, sfatul nostru este să renunți. Pariurile sportive se recomandă acelor oameni care înțeleg că șansele de a pierde sunt fix egale cu cele de a câștiga și au maturitatea necesară de a reacționa firesc indiferent de rezultat. 

  1. Nu juca la recuperare – dacă ai avut o serie de bilete pierzătoare, controlează-ți impulsul de a juca pentru recuperare! 
  2. Rămâi pozitiv – ai pierdut azi, dar mâine vei câștiga! Regula este aceea de a analiza profitabilitatea biletelor de pariuri sportive pe termen mai îndelungat – de exemplu – o lună. 
  3. Ai puterea să te oprești – dacă te confrunți cu o serie de pariuri pierzătoare, pune STOP pentru o perioadă de timp. Altminteri vei paria haotic, în disperarea de a recupera pierderile urgent, dar nu vei face decât să te afunzi mai tare.